Kungsborgs Gårds Smedja AB

Kungsborgs Gård är en gammal gård utanför Kristianstad, i Önnestad.

Den har gamla anor och har varit en stor gård. Idag har den anpassats mer för häst och renoveringar och investeringar sker hela tiden. Det är många projekt på gång men tyvärr hinner vi inte med att färdigställa alla direkt.

 

Här finns många byggnader och planer finns för alla.

 

I dag har vi smedja, butik, stall, hagar, ridbana och skrittmaskin .

 

Företaget föddes när Niclas Tykesson´s hovslageri slogs samman med Ulrika Cohn häst och hovslageri.

 

Vi som arbetar på Kungsborg är

 

Niclas Tykesson,

hovslagare som varit yrkesverksam sedan 1999, Gesällbrev 2000, fortbildningsexamen 2007. Av Jordbruksverket Godkänd hovslagare.

Har arbetat som hovslagare på Regiondjursjukhuset i Helsingborg och varit instruktör i Svenska hovslagarföreningens fortbildnings block. Arbetar främst i smedjan på Kungsborg. Har ett stort intresse i utbildning av hovslagare och smide.
Har utbildat sig till hästtandtekniker och arbetar mycket med tandvård

 

 

Ulrika Cohn

Utbildad hovslagare sedan 2006, genomgått Svenska Hovslagaföreningens alla utbildningsblock. Av Jordbruksverket Godkänd hovslagare.

Varit hovslagare vid ATG Tingsryd. Aktiv med häst sedan 2års åldern och arbetat som ryttare hos Paul Schockemöhle, Hugo Simon och Gestut Horstfelde. Arbetar främst i smedjan på Kungsborg och har ett stort intresse av utredningar av hästar med olika problem samt hovsjukdomar, Ä
Är utbildad hätfysioterapeut, laserterapeut, sadelutrovare, hästtandtekniker och i slutet av utbildningen på Vluggen Intitute i tyskland till häst osteopat

 

Framför allt är vi alla ett team som arbetar för att hitta den bästa lösningen för din häst och dig.

Vi samarbetar med en rad duktiga veterinärer och equiterapeuter, tandläkare, sadelinprovare, massörer, foder rådgivare och elit ryttare inom alla dicipliner. Gemensamt försöker vi gå till botten med eventuella problem.

 

Vi är ansvarsförsäkrade och innehar F skattebevis och strävar efter att hålla så hög kvalitet det bara är möjligt och en lika hög servicenivå.

 

För mer information om vad av Jordbruksverket Godkänd hovslagare innebär och vad det innebär om en icke godkänd hovslagare arbetar med hovsjukdomar och sjuka eller skadade hästar. 

 

 

 

Hur går det till i hovslageriet

 

Du kommer  med din häst till smedjan.

 

Vi rekomenderar att om det är en svårskodd häst eller du söker för problem med hovsjukdomar eller andra problem , att du besöker smedjan med din häst.

 

I smedjan har vi  resurser att hjälpa din häst.

 

Boka en tid med oss, telefon nummret är  070-568 99 89, eller via kontaktformulär under fliken kontakta oss.

 

När du kommer till smedjan så är det lätt att hitta, bra väg, stor parkeringsplats ( man behöver inte backa släp), bra miljö för din häst, säkra sko platser, möjlighet att låna gästbox eller rasthage om du vill passa på att göra ärenden medan din häst skos.

Är din häst svårlastad får du naturligtvis lasthjälp när du ska hem. Om din häst behöver sällskap under sitt besök i smedjan tar vi in ett lämpligt sällskap.

 

Har du problem att köra din häst vid tex täta återbesök eller ev box vila kan vi erbjuda kortare eller längre uppstallning med full skötsel och vård.

 

Om du har varit tvungen att besöka klinik eller ta hjälp av veterinär kan du be om en remiss till oss för skoning med sjukbeslag, bandagebyten, eftervård av hovsjukdomar/ skador.

 

 

Vi tar betalt kontant eller med kort. Vid remiss ärenden fakturerar vi. Vi kan även fakturera efter kredit kontroll och överenskommelse.

 


Vid sjukbeslag/ hovsjukvård på remiss kan vi direktreglera med Agria, Sveland och Dina Försäkringar. Kontakt med övriga försäkringsbolag pågår. Kontakta oss för mer info